Tuesday, January 26, 2021

how to print original duplicate triplicate and extra copy invoices in tally

> Open any sale invoice.
> From Top Left Side panel Click on P:Print
> From the Bottom Right side panel, click on C: Copies

Number of copies: Enter the required Number.
Type of copy: Select All

How to print original and duplicate invoice copies in tally



NUMBER OF COPIES

TYPE OF COPY

PRINT RESULT

2

ALL

ORIGINAL & DUPLICATE

3

ALL

ORIGINAL, DUPLICATE & TRIPLICATE

4

ALL

ORIGINAL, DUPLICATE, TRIPLICATE & EXTRA COPY

5

ALL

ORIGINAL, DUPLICATE, TRIPLICATE, EXTRA COPY & EXTRA COPY

1

ALL

BLANK COPY



You can also print Individual copies as you required.

Number of copies: Enter 1/2/3 as required.
Type of copy: Select as required (Eg: Original, Duplicate, Triplicate,  Extra copy)


NUMBER OF COPIES

TYPE OF COPY

PRINT RESULT

1

ORIGINAL

ONE  ORIGINAL INVOICE COPY

2

ORIGINAL

TWO  ORIGINAL INVOICE COPIES

3

ORIGINAL

THREE  ORIGINAL INVOICE COPIES

1

DUPLICATE

ONE  DUPLICATE INVOICE COPY

2

DUPLICATE

TWO  DUPLICATE INVOICE COPIES

3

DUPLICATE

THREE  DUPLICATE INVOICE COPIES

1

TRIPLICATE

ONE  TRIPLICATE INVOICE COPY

2

TRIPLICATE

TWO TRIPLICATE  INVOICE COPIES

3

TRIPLICATE

THREE TRIPLICATE INVOICE COPIES

4

TRIPLICATE

FOUR TRIPLICATE INVOICE COPIES

1

QUADRUPLICATE/EXTRA

ONE  EXTRA INVOICE COPY

2

QUADRUPLICATE/EXTRA

TWO  EXTRA INVOICE COPIES

3

QUADRUPLICATE/EXTRA

THREE  EXTRA INVOICE COPIES


Press Enter then click on print.

Now tally print as per selected option.

how to print original invoice in tally


Questions & Answers


1) Can I print Original & Duplicate Sales Invoices?  
Ans) Yes

Number of copies: 2.
Type of copy: Select All 

------------------------------

2) Can I print Original, Duplicate & Triplicate Sales Invoices? 
Ans) Yes

Number of copies : 3.
Type of copy: Select All 

------------------------------

3) Can I print Two Original Sales Invoice copies? 
Ans) Yes

Number of copies: 2.
Type of copy: Original


------------------------------

4) Can I print Two Duplicate Sales Invoice copies? 
Ans) Yes

Number of copies: 2.
Type of copy: Duplicate

------------------------------

5) Can I print One Extra Sales Invoice copy? 
Ans) Yes

Number of copies: 1.
Type of copy: Quadruplicate/Extra

------------------------------

6) Can I print One Triplicate Sales Invoice copy? 
Ans) Yes

Number of copies: 1.
Type of copy: Triplicate

------------------------------

7) Can I print Original, Duplicate, Triplicate & Extra Sales Invoices? 
Ans) Yes

Number of copies: 4.
Type of copy: Select All 

------------------------------

8) Can I print Two Blank Sales Invoice copies? 
Ans) Yes

Number of copies: 2.
Type of copy: Not Applicable


3 comments:

  1. Please note that ; For Goods – 4 copies of the invoices has to be printed
    Original of Recipient
    Duplicate for Transporter
    Triplicate for Supplier
    Extra Copy

    For Services –
    Original for Recipient
    Duplicate for Supplier
    Extra Copy

    ReplyDelete
  2. You believe Social Media is a distraction; if you use SM at all, you use it for the "social" aspect. Social media like Facebook, Instagram, and YouTube are business tools if you know how to use them. tax invoice template NZ

    ReplyDelete
  3. Excellent website! I adore how it is easy on my eyes it is. I am questioning how I might be notified whenever a new post has been made. Looking for more new updates. Have a great day! 3d printing files

    ReplyDelete

Copyright © 2015 accounting tally taxation tutorials All Right Reserved
Subscribe by Email Get Free Updates
Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger